Метеорологът Петър Янков прогнозира още валежи, особено в Западна България.За съжаление,

...
Метеорологът Петър Янков прогнозира още валежи, особено в Западна България.За съжаление,
Коментари Харесай

Метеоролог ни смая с тази прогноза

Метеорологът Петър Янков предвижда още превалявания, особено в Западна България.

" За страдание, преваляванията няма да спрат. Днес и на следващия ден ще вали в западните елементи на страната, а от понеделник и вторник преваляванията ще станат още по-интензивни. В сряда и четвъртък ще има стабилизиране на времето, само че в петък, събота и неделя другата седмица преваляванията се завръщат. Прогнозата е, че в края на месеца дъждовете ще са 2-3 пъти над нормата, когато става въпрос за Западна България. В източните елементи ще следим стойности под нормата. В малко по-дългосрочен проект се гответе за превалявания на 29 и 30 юни ", сподели Янков пред столичен ежедневник.
-->
По негови думи тази година астрономическото и метеорологичното лято ще съвпаднат, защото навръх датата ще има сензитивно стопляне и стабилизиране на времето:  " С горещо и изсъхнало време астрономическото лято ще настъпи на 21 юни! ".

През идващите дни може да чакаме температури от 22 до 27 градуса, които последователно ще набъбнат до 25-28 градуса.

" Друга добра вест е, че ще има осезаемо стопляне на морската вода. Ако в този момент е 20-22 градуса, то скоро ще надмине 23 градуса и ще е подобаваща за водни процедури. Стойностите са сравними с тези, които са сега при Бяло море ", уточни метеорологът.

В дълготраен проект прогнозите са август да бъде по-сух и по-топъл от естественото. Юли, който се слави като по-стабилния месец, тази година ще изненада, защото ще има валежи.

" Според учените от огромните центрове за дълготрайни прогнози сега се намираме в апогея на стоплянето и това ще продължи. Но е значимо да отбележим, че ще има един лек спад на междинната температура на Земята ", добави Янков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР